De belangrijkste manier om zichtbaar te zijn op het internet

Zichtbaar zijn op het internet kan op vele manieren. De meeste willen dit op platformen waar veel gebruik van wordt gemaakt, bijvoorbeeld google. Hier kan je je SEO op aanpassen en je SEA uitbesteden.

SEO

Een van de bekendste manieren op zichtbaar te zijn op het internet is door te werken aan je SEO. Dit zijn verschillende en vele aanpassingen aan je site die Google graag ziet. Google wilt namelijk dat de bezoekers die naar een website zoeken een goede website voor hun krijgen waarnaar ze zochten. Als zij namelijk steeds minder goeie websites krijgen dan zullen mensen voor een andere zoekmachine kiezen.

SEA

Zoekmachine-adverteren (SEA) is het inkopen van advertentieruimte boven en onder de natuurlijke zoekresultaten door in een veiling te bieden op zoektermen (keywords, zoekwoorden of trefwoorden) waarbij wordt afgerekend per klik (een afgeleverde bezoeker).

De belangrijkste eigenschap van zoekmachineadvertenties is dat ze zijn gekoppeld aan een zoekopdracht (intentie), en dus vrijwel altijd relevant zijn voor de zoekopdracht.

In Nederland gaat het met zoekmachine-adverteren in de praktijk om het adverteren met Google AdWords, het advertentieprogramma van Google. De zoekmachine is met ruim 90% veruit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland.

Social media

Je kan ook zichtbaar zijn op sociale media met je bedrijf. Dit kan door natuurlijk een account aan te maken en relevante posts te plaatsen. Maar dit kan ook doormiddel van reclame op deze platformen. Voorbeelden waar dit kan is bijvoorbeeld facebook en Instagram.

Tegenwoordig komen hier ook een hoop andere platformen bij. Een voorbeeld hiervan is Tiktok dit is een steeds meer opkomend platform waar op geadverteerd kan worden. Ook snapchat is hier een voorbeeld van. Hier kan je foto’s en video’s naar elkaar sturen dat 1 x bekeken kan worden. Ook kun je wat op je verhaal plaatsen, hier kan alles maximaal 24 uur bekeken worden zo vaak als je maar wilt.

Tussen al die verschillende platformen is er wel een verschil. De vooral opkomende nieuwe platformen worden vooral gebruikt door een wat jongeren publiek. Bij Facebook zijn alle leeftijden vol actief. Dit is handig om te weten wanneer je adverteert. Je moet je doelgroep namelijk zo goed mogelijk bepalen.