Het belang van een goed social media bereik

Vandaag de dag is het bereik op social media voor bedrijven belangrijker dan ooit. Of de doelgroep van je bedrijf nu op Facebook, Instagram of Twitter zit: via deze social media kanalen heb jij de kans om groter, bekender en succesvoller te worden. Dit kun je bereiken door het vergroten van je social media bereik. Maar dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is daar een oplossing voor.

 

Wat social media bereik voor jouw bedrijf kan betekenen

Eigenlijk werkt het bereik van social media als een cirkel. Het begint bij het krijgen van meer volgers en likes. Want wanneer je meer volgers hebt, krijg je sneller en beter interactie met je klanten. Dit heeft als gevolg dat de verkoop beter gaat en dat je bekendheid groeit. Meer bekendheid betekent ook dat je door Google opgemerkt gaat worden. Wanneer je je social media goed linkt met je website, zul je dus hoger in de ranking komen te staan. Dit gaat ook in combinatie met goede content op de website. Wanneer je beter vindbaar bent in Google en op social media, krijg je meer volgers en likes en dus een groter bereik.

 

Meer volgers

Eigenlijk begint het dus allemaal bij het krijgen van meer volgers. Maar dat is soms een van de moeilijkste taken. Mensen zijn sneller geneigd om een account te volgen dat al honderden volgers heeft, dan een account met 35 volgers. Daar kun je iets aan doen. Met het kopen van likes op Facebook kun je een grote stap maken. Online zijn er diverse aanbieders van likes, en let daarbij op dat deze likes ‘echt’ zijn. Anders loop je namelijk het risico dat Facebook bij een check de likes weer verwijderd en dan ben je alles kwijt.

 

Doelgerichte content

Ditzelfde geld voor likes op Instagram. Veel likes op je foto’s maken het voor anderen aantrekkelijker om je foto’s ook te liken. En wanneer je reageert op mensen, zal de interactie met je klanten steeds beter worden. Het kopen van likes kan dus een ware groei in werking zetten. Let er wel op dat het vergroten van je social media bereik ook alles te maken heeft met het plaatsen van de juiste en doelgerichte content.