Microsoft PowerPoint gebruiken voor een succesvolle PowerPoint presentatie

Wat zit er in een goede presentatie?

Een goede presentatie geven blijft lastig voor de meeste mensen. Er zijn veel verschillende aspecten die om de hoek komen kijken bij een presentatie. Deze aspecten zijn op te delen in twee grote hoofdlijnen, namelijk de presentatie en de presentator. Bij presentatie denken we vooral aan het verhaal en wordt de visuele presentatie vaak vergeten. Hierdoor ontstaat het probleem dat er te weinig aandacht aan de PowerPoint wordt besteed. Echter is dit een grote fout. Een goede PowerPoint presentatie verduidelijkt niet alleen het verhaal, nee dit kan ook zorgen voor de ‘wow-factor’ die elke presentator wilt. Natuurlijk blijft het verhaal zelf hier ook een grote rol in spelen en is de manier van presenteren ook een belangrijk aspect. Toch zou iedereen vandaag de dag een presentatie moeten kunnen geven met behulp van een PowerPoint die impact maakt.

Waarom Microsoft PowerPoint?

Tegenwoordig heeft PowerPoint een stoffig imago, maar eigenlijk is dit zeer onterecht. Het klopt dat PowerPoint wat achter liep met verschillende functies, echter is dat helemaal opgelost. Microsoft heeft de laatste jaren flink veel nieuwe features toegevoegd aan het presentatieprogramma. Hierdoor zijn er tal van nieuwe functies beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat uw PowerPoint presentatie er strak, professioneel en bovenal erg mooi uitziet. Veel mensen hebben geen weet van deze nieuwe features en gebruiken daarom nog steeds de oude saaie opsommingstekens, met teveel tekst. De reden om voor PowerPoint te kiezen is dat dit echt wat toevoegt aan uw presentatie. Het hoeft alles behalve doorsnee te worden door middel van de nieuwe toepassingen in PowerPoint. Gebruik dit in uw voordeel en ga vandaag nog aan de slag met het vernieuwen en verbeteren van uw bedrijfspresentatie.

Wanneer wel een PowerPoint en wanneer niet?

In bijna alle situaties is het gebruik van Microsoft PowerPoint tijdens uw presentatie een goed idee. Echter kan het soms zijn dat zo’n presentatie niks toevoegt aan uw verhaal. Per presentatie zal dit sterk verschillen. Daarom moet u uzelf deze vraag nagaan, of een PowerPoint helpt bij het verduidelijken van uw verhaal. Ook is het belangrijk dat de features van PowerPoint op de juiste manier worden toegepast. De animaties en vormgeving zal u moeten aanpassen aan het publiek. U kunt zich voorstellen dat een stel kinderen animaties in een presentatie veel meer zullen waarderen, dan de bestuursraad van uw bedrijf.

Gedegen concurrenten van Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is natuurlijk niet het enige presentatieprogramma dat er bestaat. De twee bekendste, naast PowerPoint, zijn Keynote en Prezi. Keynote is een presentatietool speciaal gemaakt door Apple voor Mac-computers. Prezi daarentegen is een online presentatietool en dus overal kunt gebruiken. Hoewel deze twee concurrenten van PowerPoint (nog) niet in de buurt komen, zijn het toch partijen om in de gaten te houden. De voornaamste reden van het massaal gebruik van PowerPoint aanhoudt, is het gebruik door bedrijven. Op de bedrijfscomputers staat bijna standaard Microsoft office geïnstalleerd. PowerPoint zit ook in dit pakket en is daarom erg populair.