Waar jij aan moet denken bij het uitzoeken van een domeinnaam voor je website

Een domeinnaam uitkiezen is belangrijk. Het zorgt voor de branding van een website en bedrijf. Het zegt wat over wat de bezoeker mag verwachten en biedt mogelijkheden voor de zoekmachine posities. Het is belangrijk om goed na te denken bij het kiezen van een domeinnaam. Voordat de domeinnaam wordt geregistreerd, wat hier kan, is het belangrijk om even te brainstormen. 

Belangrijke punten bij het kiezen van een domeinnaam 

Het is belangrijk om te letten op de zoekwoorden. Een zoekwoord in de domeinnaam biedt meer potentie om hoge posities te krijgen. Het is de laatste jaren wat minder belangrijk geworden volgens Google. Het speelt echter wel mee. Ook voor de bezoeker is het direct duidelijk wat er verwacht mag worden op de website. Een blog om gewicht te verliezen heeft met gewichtverliezen.nl meer potentie dan afslankstudiocaroline.nl om te scoren op de term “gewicht verliezen”. Zo zijn er meer voorbeelden ook binnen andere sectoren. 

De branding van de website 

Het is belangrijk om vanuit het perspectief van de doelgroep te denken. Wie bezoekt de website? Wat is het doel van de website en hoe is dit te realiseren. Een domeinnaam kiezen met de goedkoopste erin schept verwachtingen. Worden deze ook waargemaakt en zijn het de klanten die de website dient aan te trekken? Voor een luxe merk zal het geen goede keuze zijn. Luxe kent een andere prijsklasse en doelgroep. Zorg ervoor dat er een naadloze aansluiting is tussen de doelgroep, de verwachtingen en de website zelf. 

De extentie

Is het beter om .online, .kapper, .Amsterdam of .com te kiezen in plaats van .nl? Het ligt aan de domeinnaam, de website en welke domeinnaam extensies beschikbaar zijn. Maak een lijst van verschillende domeinnamen en kijk welke het beste is.